17. august 2018

Käru Järve Päev - 13

Traditsiooniline Käru järve päev toimus ka sel aastal 20. augustil Käru paisjärve kaldal. Selle aasta märksõna oli vesi ja seda juba jagus. Taevaluugid avanesid varavalges ja märjaks kasteti kõik mis võimalik. Päeva alustasid nagu ikka sportlikud ettevõtmised ja olenemata vihmasest ilmast, oli kohale tulnud päris palju vapraid ja tublisid, kes omavahel mõõtu võtsid. 
Kõige rohkem osalejaid oli ümber järve jooksus,
kus starti tuli 25 võistlejat.
Ümber järve teatejooks alustas võistluspäeva, järgnesid kanuuvõistlus, ümber järve jooks ja rattaralli. Et halb ilm on vabandus vaid nõrkadele, seda tõestasid vaprad kolmeaastased, kes tegid jooksuringi ümber järve ja osalesid ka rattakrossil. Mõõtu võeti veel ujumises ja jõujuurikad selgitasid „Käru Karu” nii meeste kui naiste arvestuses. 
Vihmane ilm ei soosinud kõige väiksemaid, kelle jaoks oli ka mitmeid mänge ja võistlusi plaanitud, aga jäägu need siis järgmiseks korraks. Paraku jäid seekord ära mitmedki muud plaanitud atraktsioonid. Kohal olid aga Käru Airsoft Club, kes näitas erinevaid õhkrelvi ja huvilised said kohapeal ka märki lasta. Türi Noortekeskuse telgi all leidsid varju ja tegevust need, kes parasjagu sporti ei teinud.
Suure telgi all sai kaasa elada Heino Seljamaa 

kohvriteatri etendusele „Okasroosike”.
Õhtune kontserdi osa algas sel aastal kell kaheks õhtul. Avakõne pidas Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann, kes ka hommikusest spordiprogrammist usinalt osa võttis. Siis tuli lavale vahva ja vahetu ansambel Väliharf. Nende tempokas ja muhe kontserdi algus sundis muutma ka teise esineja algseid plaane ja eelnevalt kokkulepitud kava asemel pani ka ansambel Karavan kohe täistuurid peale, ikka selleks, et publik saaks endale pisutki sooja teha. Kohe kontserdi alguses lubas Karl Madis, et Karavan laulab ilma paremaks ja nii ka läks, viimane kontserdi pool oli juba ilma vihmata. Improvisatsiooni korras olid korraga laval ka mõlemad ansamblid ja mängisid koos kaks lugu. Pika päeva lõpetuseks lendas taevasse võimas ilutulestik, mille tõi kohale Triplex.
Kuigi lõviosa ürituse eelarvest katab Türi vald, siis leidub ikka ka neid ettevõtteid, kes oma kodukandi üritusi toetavad. Suur kummardus hr. Andrus Eensoole, kelle mõisapargis ju kogu pidu peeti ja kes hoolitses selle eest, et järve ümbrus oleks külaliste vastuvõtuks valmis. Kõige suuremad tänud Traageldaja Oü ja Heli Sillaots, ning Aivalus OÜ ja Kartin Abel, kes mõlemad järve päeva rahaliselt toetasid. Lisaks pani SikSak välja veel auhinnad spordivõistlustele ja perearst oli üritusel valmis pakkuma arstiabi. Toitlustuse eest hoolitses läbi päeva Toosikannu köök ja nii nagu alati tõi Toosikannu kohale ka kanuud koos varustusega. 

Suur tänu ka kõikidele eraisikutest annetajatele, kes oma panuse andsid. Kultuurkapital ja Rahvakultuuri Keskus aitasid esinejate tellimisel. Türi Kultuurikeskus aitas lava ja tehnilise poole pealt, Türi Noortekeskus lisas lavale värvi ja valgust.
Auhindadega aitasid sel aastal TSKL- l, Karu Mesi OÜ, Türi Elamuspark, Tisleritöö Puutöö
, Metsalliku Mesindus
Spordivõistlustel tegid suure töö ära kohtunikud 
Anne Sillamaa, Angela Palling ja Virve Zimmermann,

diplomite ja protokollidega tegeles 

Riina Kalvet’i ja Ilme Säde tiim.
Liiklusmärkide paigaldusega abistasid Georg Gustav Sizask ja Ranno Ruddi, transpordi ja inventariga toetasid Timo Tuisk ja Tiigi talu, võistluspäeva diplomid kujundas ja teostas Janelle Leenurm ja printis Käru Raamatukogu. Toetajatele ning bändimeestele valmistas suupistelaua FIE Kätlyn KaskEriliselt suur tänu ka igakülgse abi eest Alice Merela-Matsi ja tema perekond, ning loomulikult ka minu oma pere, ilma kelle abi ja toetuseta on raske toime tulla. Kuigi selleaastase järve päeva eel oli palju kõhklejaid, et kas ja kuidas see üritus tehtud saab, siis tagantjärele vaadates võib öelda – tehtud! Loodetavasti on järgmisel aastal ka kogukonna tuge sellele üritusele rohkem kui tänavu.
Ja loomulikult suur tänu kõigile neile, kes olenamata ilmast ikka Käru järve päeval kohal olid. 
Ma väga loodan, et Teile jäi sellest päevast meelde ka midagi enamat, kui lõputu vihmasadu.

Rein Liivik
Türi Kultuurikeskuse kultuurispetsialist
 "Käru Karu" auhinnatud ja pärjatud.


Kommentaare ei ole: