12. veebruar 2014

Eesti lasteraamat ootab hindamist

Algab XII Nukitsa konkurss, kus selgitatakse välja laste kahe viimase aasta lemmikkirjanik ja illustraator. Hääletuses osalevad kuni 16-aastased lugejad, andes ühe hääle kirjanikutööle (tekst) ja teise hääle kunstnikutööle (illustratsioonid). Võimalik on osaleda E-HÄÄLETUSEL
Hindamisel on 199 raamatut (172 kirjaniku- ja 163 kunstnikutööd). Meie kogus on kohapeal võimalus tutvuda pea pooltega neist. Arvamust saab avaldada kuni 20. veebruarini. Konkursi pidulik lõpetamine toimub 5. aprillil 2014 Eesti Rahvusraamatukogus Tallinna Raamatumessi raames. Lõpetamisele oodatakse lisaks auhinnasaajatele hääletuses osalenud lapsi, kes valitakse loosi teel proportsionaalselt maakondades hääletanute arvuga.

   

Raamatud on hinnatud ning e-hääletus tehtud. Tänusõnad kuuluvad koolipere suurematele ja väiksematele, eesotsas direktor Reelika Lippurile, kelle suunamisel vanemate klasside õpilased osalesid hääletamisel. Raamatu populaaarsusele aitab kindlasti kaasa ekraniseering. Nooremaid klasse saatsid õpetajad Sirje Liivak, Virve Zimmermann ja Ly Paas. Lühidalt tutvustati konkursi ideed ja ajalugu, eraldi väljapanekus olid varasemad võiduraamatud. Suurepäraselt said lapsed hakkama oma valikute põhjendamisega, pigem oli abi ja juhendamist tarvis e-keskkonnas tegutsemiseks. Omapoolse panuse andis lasteaia vanem rühm õpetaja Liiaga. Valituks osutusid pigem raamatud, mis lasteaias või vanemate poolt kodus ette loetud. 
                   




















Kommentaare ei ole: