3. mai 2019

Südamest südamega

Kuidas me veetsime südamekuud Kärus?
Meie väikses armsas Kärus toimus päris mitmeid huvitavaid ja kaasahaaravaid tegevusi, mis andsid rõõmu hingele, tervist kehale ja toitu vaimule.
Teisipäeva õhtul, 16. aprillil võimlesime Käru rahvamajas koos Yoko Alendriga. Mõnusalt rahustav Hatha jooga sobis suurepäraselt lõpetama väsitavat tööpäeva.
Nädala pärast, 23. aprilli mahedal kevadõhtul toimus Kädva külas 16-ndat korda jüriööjooks. Kõigepealt vudisid pisemad võidu ja siis käis teatepulk käest kätte 500, 400, 300, 200 ja 100 m teatejooksu distantsil.
25. aprilli õhtul Käru Kõrtsi saalis viis meid joogaõpetaja ja tervendaja Miina Kiiver Kundalini jooga tervendavasse maailma. Sirge selg ja teadlik hingamine on pikaealisuse alus, seega tegelesime oma keha, emotsioonide ja energiatega lihtsaid kuid tõhusaid harjutusi tehes. Tiibeti helikausside ning võimsate ja imeliselt kõlavate gongide helide saatel mõtiskledes lõpetasime rahulolevatena öös. 
   
Reedel, 26. aprillil matkati Anne Sillamaa eestvõtmisel koos Laupa koolijuhi Kaarel Aluojaga Laupa ja Jändja ajaloolistel radadel. Rõõmsameelseid matkajaid oli palju, aga kõige vapramad olid siiski need pisikesed 4- ja 5-aastased, kes rõõmsalt joostes ja mängides läbisid umbes 9 km. Matka lõpus ootasid meid Toosikannu kokkade küpsetatud maitsvad lihapirukad. 
27. aprillil hommikusse mahtus midagi põnevat, tervislikku, elamust pakkuvat, kaunist ja maitsvat. Ajurveeda tarkustel põhinevat söögitegemise ja vürtside kasutamise kunsti jagas meile Signe Laurits. Toitude valmistamisel kasutasime vürtse, mis andsid toidule magusat, soolast, mõrkjat, haput, kootavat ja teravat maitset ning harmoneerusid eheda toidu maitsega. Osalejad lisasid enda poolt toitudele 7. maitset ehk armastust ja tulemus oli tõeliselt nauditav nii silmale kui kehale.
 
Tänan korraldajaid, osalejaid, esinejaid ja kaasaaitajaid südamekuu eriliseks ja nauditavaks muutmisel.
Ülevaate pani kirja joogaõpetaja Jaana Kala

Kommentaare ei ole: