8. mai 2019

Käruga Kärusse

Külalisterohke päev Käru raamatukogus. Eha Pehk ja Türi päevakeskuse tragid eakad võtsid ette väljasõidu rongiga Kärusse. Eesmärk oli tutvuda raamatukogu tegemistega, kohaliku õmblusettevõtte Siksak toodetega, kirikuuksed avas Ilme Sale ning enne kui rongiga tagasi hakati sõitma, vaadati üle Käru muuseumi kärude näitus (Liia Sizask). 
Sissejuhatuseks väike ülevaade raamatukogu töödest-tegemistest: lugejad-laenutused-külastused (sh virtuaalkülastused), teemanäitused ja -väljapanekud, ajalehtede-ajakirjade riiulilt leiti lilleseade ajakirjad 
ning ajakiri "Säde".
  

Raamatukogu mõtteline püsinäitus "100 kõige, kõige eksemplari ..." andis ülevaate kogu erilistest ja huvitavatest teavikutest. Kogu kõige esimesed ja kõige vanemad, ruumilised ja erikujulised, ümmargusem, kuldsem. Kuulata sai ehedat linnulaulu, vaadata peegli abil 3-mõõtmelisi putukaid ja taimi ning prillidega 3D pildiraamatuid. Saadi teada, mida tähendavad leporello ja klikker, lõõts-, voldik- ja tirelraamat. Huviga sirviti Decoupage, Paper Graft, Origami, Stringwork, Sashiko käsiraamatuid, otsiti tuttavaid kohti bussiputkade teejuhist. Elevust ja suuremat huvi tekitasid raamatud "Teeme süüa nõudepesumasinas" ja "Rikkaks saamise õpik?" Hoolega kuulati võru murdeteksti ning hämmastust tekitas Tiina Kilksoni all-literatsiooni stiilis kirjutatud jutud.

 
2 fotot päevakeskuse kogust
   
Tähelepanu pälvisid pereklubi KERRO kroonikaraamatud. Mai Krais tõi kaasa ajaloolise dokumendi, milles antakse rahvale teada, et Tallinna päevapiltnik Johannes Krass avab päewapildi töökoja Käru alevis 1914. aastal.

Kommentaare ei ole: