7. veebruar 2017

Uudiskirjandus - Irdabielust Abadoniani


Lugemist ootavad tuntud nimed ja autorid eesti ilukirjanduse vallast:
Erik Tohvrilt järjekordne 32. raamat "Irdabielu" ning Reet Kudu kümnes romaan "Isatütred".

Lisaks teistel autoritelt: Ahti Kõo "Äraeksinu"; Valve Raudnask "Juunilumi"
Andrei Hvostovi teine raamat "Šokolaadist prints"- romaan, millele autor pani punkti hetkel, kui Ameerikale valiti uus president;
sarjast Videvikulood Kaie Bergmani 2. raamat "Vesi minu veskile";
"Jõuluks koju" on Heli Künnapase sarja "Mõni õhtu romantikat" esimene raamat.
   
Elulooraamatuid muusika-, teatri- ja spordivallast: Hendrik Sal-Saller: intervjuu iseendaga on kirja pannud tema hea sõber Mihkel Raud ning Sal-Salleri elufilosoofia on, et muss peab olema aus ja tulema südamest. Anu Kaal: Kahel pool eesriiet; Ma armastasin Estoniat: Ülle Ulla; Ibra. Poiss, kes leidis oma tee
Ajaloolisi ülevaateid fotograafia, lennunduse ja muusikamailt: Eesti esimesed fotokuningad: ajalugu läbi vendade Parikaste fotokaamera; Estonian Air: Eesti rahvusliku lennufirma lugu 1991-2015; Tsepeliini triumf : Eesti rock 1970. aastatel. 
Viljandimaa ajaloohuvilise Ville Drevingu aasta tagasi Metsavenna sarjas ilmunud raamat „Etturite valatud veri“ on saanud järje "Etturite lõppmäng", mis on sarja 23. raamat.
Rein Muuluka pani kokku raamatu "Abandonia", mis tutvustab Eestit ootamatu nurga alt – kunagi inimeste loodud ja seejärel looduse meelevalda jäetud paikade kaudu. Mahajäetud kalmukohad, linnuse- ja mõisavaremed, lagunenud koolid ja kirikud, tühjalt seisvaid talud, tuulikud ja tuletornid, kaevandused ja tööstushooned, militaarehitised ja uuselamud – alates Kreenholmi vabrikutest Narvas ja lõpetades asukateta jäänud uuseramutega suurlinnade külje all.

Kommentaare ei ole: