25. veebruar 2019

EV 101 Käru-Kädva

 

  
Sündmused on kajastud fotodel: kell 7.29 heisati Eesti lipp Käru simmaniplatsil, sealt liiguti edasi kalmistule kolonel A.E. Bachi hauale pärja asetamiseks ja mälestushetkeks.
 
Kell 12 kogunesime Kädval, kus tervitussõnad lausus Türi Vallavanem Pipi-Liis Siemann, sõna võttis Türi Vallavolikogu ja Kädva elanik liige Tarmo Vest. Ette lugemisele tule Noor-Eesti 1905 lühendatud kõne, mille kandis ette Heili Burmeister, sama kõnet sai kuulda hommikul Kärus lipu heiskamisel.
 
Seejärel suundusime olude tahtmisel Eha Visti koju, kelle juures sõime Kädva naiste poolt valmistatud hõrgutisi, kuulasime akordionimuusikat, rääkisime maast ja ilmast ning lõpuks soovisime ühiselt, et meie traditsioon jätkuks, et me kohtume ja pidutseme ikka ühiselt siin vabal maal, vaba rahvana, et hoida kokku ja tunda, et koos on parem!!
     
Kell 14.30 liikusid kärukad Käru kirikusse Vabadussõjas langenuile pärja asetamiseks ja mälestushetkeks. Kella 15ks olid kõik oodatud Käru Rahvamajja, kus näidati filmi "Tõde ja Õigus", hiljem pakuti kringlit, kohvi. Käru kogukonnakogu tänab kõiki kaasas ja ühes olijaid! Erilised tänud: Pipi-Liis, Elari kaitseliitlastega, Rutt, Tarmo, Riina kodutütardega, Alice, Ilme, Janelle, Meelis, kiriku rahvas, Eha, Kädva sõbralikud inimesed! Rõõmsa taaskohtumiseni!
Tekst: Heili Burmeister
Fotod: Sergei Trofimov, Heili Burmeister, Ilme Säde

Kommentaare ei ole: