8. jaanuar 2019

Postipunkti algus ja lõpp

Tagasivaatavalt sellele ajale saab nentida, et toimetamist jagus. Eelkõige on siiski vaja aega, et rahval tekiks usaldus ning harjumus, sest oluliselt suurem oli ju postkontoris pakutavate teenuste arv. Alguskuudel jätkus üksjagu segadust pakimajanduses. Enam-vähem hakkas kõik laabuma, kui töösse juurutati programm ning hakkasime kasutama tahvelarvutit. Suures organisatsioonis on ülimalt oluline, et ahela kõik lülid oleksid pädevad oma töös. Pidev optimeerimine ning ümberkorraldused mõjutasid nii tehingute kui saadetiste liikumist.


Päev, mil postipunktist saadeti hommikul teele 
süle ja seljaga kirju ja pakke - kokku 31. 
Päev varem oli saadetisi 28. 
Postisaadetisi (pakke, tähitud kirju, lunapakke) on selle aja jooksul välja jagatud 2818 tükki, 2017. aastal keskmiselt veidi üle saja paki ning 2018. aastal ligi sada viiskümmend ühes kuus. Üksikud päevad on olnud nullpäevad ning mõnel päeval on väljastatud 30 pakki. Üllatuslikult olid kõige edukamad kuud 2018. a juuli ja august. Lunapakkide eest maksti postipunkti vahendusel üle kümne tuhande euro. Makseid tehti kuus keskmiselt 23 korda, vaatamata sellele, et tehingutasu tõusis kolmelt eurolt kolme ja poole euroni. Maksete eest laekus kokku üle 13 tuhande euro. Oli ka kordi, kus maksesumma jäi alla tehingutasu. Keskmiselt kuus korda kuus kasutati postipunkti ajalehtede-ajakirjade tellimiseks. Postikaupa müüdi keskmiselt kuus 60€ eest. Viimase aasta jõuluaja müüginumber oli juba üle 200 euro. Vaatamata sellele, et postipunktides piirati kaardimüüki.
Omniva kaudu tellitud pakkide kättesaamine 2018. aasta lõpus osutus keeruliseks. Ka meie inimestel jäid nii mõnedki jõulukingid õigel ajal kätte saamata.

Läbi aja oli üksikud päevad, 
mil postipunkti saadetisi ei tulnud sisse 
ega läinud välja.


Alates uuest aastast on võimalik külastada Türi Postkontorit. Koju või töö juurde saate tellida kirjakandja telefonil 661 6616 või info@omniva.ee. Tellimusi võetakse vastu E-R kella 9-20 ja L-P kella 9-15.

Omalt poolt täname postipunkti kasutajaid-külastajaid ning loodame, et pakiautomaadid või -robotid jõuavad peagi ka Käru maile.

Viimane kiri, mis "pidulikult" teele saadeti -
ilmus kodanikualgatusena
postipunkti ukse taha. 

Kommentaare ei ole: