14. oktoober 2014

Kohtumispaika ei tohi muuta


Raamatukogupäevade raames oli meile külla kutsutud Maalehe toimetaja, ajakirjanik ning luuletaja Sulev Oll. Vestlusringis andis külaline põgusa ülevaate ajalehe algusaastate ja arengu kohta. Tutvustas ajakirjaniku igapäevatöö telgitaguseid ning meenutas hea sõnaga väljapaistavaid töökaaslasi ja eredaid hetki.
Sulev Oll on paljude laulusõnade ja väga mitmete luulekogude autor: „Hea tuju kuju“, „Öö mõte on kuus“, „Vana sõna vallatused“, „Printsessi voodikohendaja päevaraamat“, „Sõnad iseeneses“, „Päevad käivad päripäeva“. Kirjutanud romaani „Põrgupõhja viimane Jürka“ ja elulooraamatu „Indrek Neivelt. Hansapanga juht“, raamatu „100 nõuannet, kuidas elada üle majanduskriis“ koostaja. Teinud intervjuu Heidi Tammega „Aeg annab kõik“. Lisaks kirjutanud umbes 2000 artiklit.
Päris esimesed lasteluuletused ilmusid Tea Olli koostatud koolieelikute siili-aabitsas.
Lasteluulekogu „Hea tuju kuju“ (2008) pälvis Karl Eduard Söödi lasteluule auhinna.
„Vana sõna vallatustes“ (2010) kirjutas Sulev Oll luuletusteks vanasõnad. 
See Catherine Zaripi illustreeritud raamat sai auhinna konkursil „5 kauneimat Eesti lasteraamatut 2010“. 
Lõpetuseks luges ette mitmed luuletused ning kokkuvõtvalt iseloomustas ennast mehena, kes on 50 aasta vana, 103 kg raske ning kahe lapse isa.

Raamatukogupäevad
KOHTUME RAAMATUKOGUS
20.-30. oktoobrini 2014

Mis teeb inimese meele rõõmsaks? Meeldiv seltskond, hea keskkond, hea raamat, uued teadmised – neid asju on palju. Raamatukoguhoidjad saavad inimeste meele rõõmsaks teha, pakkudes neile head lugemist, korraldades huvitavaid kohtumisi, aidates e-maailmas toimetada või lihtsalt kuulates ära kellegi mure.
2014. aasta on kuulutatud Liikumisaastaks – kes loeb, see liigub! Ka raamatute lugemine on liikumine uute teadmiste poole. Väidetakse, et füüsise vormis hoidmiseks oleks hea teha päevas kümmetuhat sammu, et vaim värske oleks, võiks kuus vähemalt ühe raamatu läbi lugeda! Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing kutsub raamatukoguhoidjaid üles olema liikuvad ning tervislike eluviiside tutvustajad – seda saab teha nii raamatuväljapanekute, kohtumisõhtute või isikliku eeskuju kaudu.

Raamatukoguhoidjad kohtuvad 20. oktoobril raamatukogupäevade avamiseks Raplas ning avamisele on lubanud raamatukoguhoidjatega kohtuma tulla ka IFLA president Sinikka Sipilä.
Kohtumispaika ei tohi muuta – kohtume raamatukogus ja traditsiooniks kujunenud kokkusaamistel! TekstERÜ kodulehelt

Kommentaare ei ole: