27. veebruar 2012

Vabariigi aastapäev

Reede hommikul
Vabariigi aastapäeva tähistamiseks kutsus kuulutus „Valla teataja“ tahvlil rahvast tradistioonilisele lipuheiskamisele põhikooli siseõuele kella üheksaks 24. veebruari hommikul. Pidulikuks hetkeks on üles rivistunud kaitseliitlased, noorkotkad, kodutütred ning varase ärkamisega vallarahvas. Vallavanem oma tervituskõnes soovib ilusat ja teguderohket pidupäeva.
Päeva plaanidest annab ülevaate Eva ja väikese hommikukohvi järel ootavad koolimaja välisõuel lumehunnikud kujundajate/ehitajate töökaid käsi. 

Kamp väiksemaid poisse katsetab esmalt, kuidas liug sujub ning siis keskenduvad koopa uuristustöödele. 
Karolini foto
Teine punt haarab juhendajaks õpetaja Virve ja mäeküngast hakkavad ehtima lumeloomad, mis lõpuks saavad kerge värvikorraga kaetud. 
Kolmandale mäele otsib rakendust naiskond „Meie küla eided“. Kavatsus uhke kaarega rada ehitada lõpeb pelgalt laia kelgurajaga. Otsustav sõna on siin katsesõitjate arvamusel. Lumeehitusteks tundub küll olevat ideaalilähedane päev, aga valitsevad kraadid väga ei toetanud ettevõtmist. 

Lisandub noorte kamp Karolini juhtimisel ja välja tahuti funkstiilis kergete kubismisugemetega lumetaies. 

Ehitajaid ootab kuum rossolnik, mille eest tänusõnad kokk Tiiale. Kui keha saab kinnitatud, alustab kujundustöid perekond Metsallik. Ehituse kulgu käiakse uudistamas perekonniti ja hulgakesi.
Kõik, kes võtsid vaevaks osaleda, said nii vesimärjad kindad-saapad kui rõõmu õues tegutsemisest ja päikseküllasest ilmast. Põhikorraldaja Evale tänusõnad ning indu-jaksu uute ettevõtmiste korraldamiseks.  


Selline võimas lumedraakon sai valmis Meelise ja Laura Liisi kätetööna. 
Uudistama tuleb minna Pärnumaale.
Lumest sportauto valmis Tartumaal.

Laupäeva õhtupoolikul
 
on rahvas oodatud Eesti Teaduste Akadeemia Meeskoori kontserdile, mille juhatab sisse Käru koguduse õpetaja Teet Hanschmitd. Peale ühiselt lauldud hümni saab tervituseks sõna vallavanem Elari Hiis. Mureliku alatooniga märgib ta ära nii elu jätkusuutlikkuse väikeses vallas, valusalt silmajäävad pimedad majaaknad õhtusel ajal kui riigi kaugenemise maapiirkonnast. Seda enam tuleb hinnata valla rahva poolt ühiselt tehtud töid-tegemisi. Kaitseliidu, kodutütarde ja noorkotkaste poolt asetatakse pärg Eesti Vabadussõjas langenute mälestustahvli juurde. 



Kommentaare ei ole: