30. august 2011

Keskkonnamõju hindamise aruande avalik arutelu

Toosikannu puhkekeskuse maadele piirdeaia rajamise keskkonnamõju hindamise aruande avalik väljapanek toimub 25. augustist - 08. septembrini. Aruandega saab tutvuda Hendrikson&Ko veebilehel
Kavandatavaks tegevuseks on piirdeaia rajamine Raplamaale Käru ja Kehtna vallas asuva Toosikannu puhkekeskuse maadele eesmärgiga luua ca 9,7 km² suurusele taraga piiratud maa-alale ümbritsevast isoleeritud sõraliste (metssead, metskitsed, põdrad ja punahirved) populatsioon.
Piirdeaia rajamise eemärgiks on:
* loodusturismiteenuste arendamine ja pakkumine;
* Eestis elavate suurulukite näitamine ja vaatlusvõimalus looduskeskkonnas;
* loodusfotograafia ehk veretu jahi läbiviimine;
* jahinduslik tegevus ulukite arvukuse reguleerimiseks;
* jahindusturism;
* jahindusalaste koolituste läbiviimine;
* teadusuuringute läbiviimiseks ja ulukiseire teostamiseks võimaluse pakkumine.

Avalikud arutelud toimuvad 9. septembril kell 12 Käru Raamatukogus ja kell 15 Lelle Raamatukogus.










loe lisaks infot


10. septembri "Nädalises" annab ajakirjanik Inge Põlma oma artiklis "Toosikannu loomapargi rajamine ajas lähemale ei tulnud" ülevaate arutelu käigust.

Käru ja Kehtna valda jäävale ulatuslikule rohealale kavandatava loomapargi keskkonnamõju hindamise aruanne ei rahulda ei looduskaitsjaid, keskkonnaspetsialiste ega piirkonna jahimehi.
OÜ Toosikannu, mis kuulub Viru Keemia Grupi suuromanikule Priit Piilmannile, esitas 2008. aastal taotluse projekteerimistingimuste saamiseks, et rajada Toosikannu puhkekeskuse maadele 18 km pikkune piirdeaed. Ligi 10 km² suurust maa-ala hõlmava aia sisse tekiks loomapark. Kava järgi koosneks tarandik kahest osast. Suuremat, ligi 850-hektarilist ala asustaksid Eesti kohalikud jahiloomad põder, metskits ja metssiga. Väiksemale, umbes 180-hektarilisele alale toodaks Leedust punahirved. Arendaja eesmärk on edendada jahiturismi, ehkki juttu on olnud ka fotojahist ja võimalusest loomi looduses paremini vaadelda.
Pikemalt loe 10. septembri Nädalisest

Kommentaare ei ole: