16. juuni 2011

Suviseks lugemiseks, avastamiseks ja meisterdamiseks uuemat lugemist meie kogus: (vaata nimekirja)

  • Minu-sarja reisiraamatud, kus oma kogemusi teiste rahvaste ja maadega jagavad erinevad eestlased. Erandiks "Minu Eesti", mis on kirjutatud ameeriklase Justin Petrone poolt. Saabunud on selle kauaoodatud 2. osa. Viimati on meie kogusse lisandunud raamatud Brüsseli, Amsterdami ja Guatemaala kohta. Pertone Printi veebilehelt ja blogist saab lugeda huvitavaid mõtisklusi kirjastamise, kirjutamise ja raamatute teemadel. Sarja raamatute kohta saab lugeda lühiülevaateid, lugejate kommentaare, meediakajastusi ning tutvustavaid katkendeid.

Botaanik Urmas Laansoo „Varraku“ kirjastuse taimeraamatud pakuvad kasulikke nõuandeid ja näpunäiteid erinevate taimede kasvatamiseks nii koduaias kui tubastes tingimustes. Eksootilistest taimedest tutvustatakse teiste kõrval söödavat lõhnasaba, lambiharjapuud, seebipuuliste hulka kuuluvat transvaali õhupallipuud. Tema raamatud on pigem jalutuskäik taimede maailmas asjatundliku teejuhi saatel.
Meie kogus on:


  • Sinisuka kirjastuselt huvitav ja õpetlik raamat pappmööbli meisterdamiseks. Jooniste ja fotode abil selgitatakse samm-sammult, kuidas valmistada pilkupüüdvaid ja omanäolisis mööbliesemeid nagu näiteks elavandikujulist raamaturiiulit, mull-kappi, efektset disain-lauda või bumerang-tooli. Sama kirjastuse C. Lahalle „Roost ja õlest toolipõhjade punumine“, kus tutvustatakse erinevaid võtteid ja tehnikaid, materjale ja töövahendeid.


Aiapidajatele on valik raamatuid näituselt „Aed ja ruum“ kus ideid ja näpunäiteid veekogude, teede, piirete, terasside, väliköökide ja laste mängukohtade ehitamiseks ja kujundamiseks koduaias.

Reisihuvilisele lugejale raamatunäitus „70 arhitektuuripärlist - 1001 looduse imeni“, kus tutvustatud vaatamisväärsusi, loodusobjkete ja elamusreise nii Eestis kui mujal maailmas.

Kommentaare ei ole: