25. jaanuar 2011

Ülevaatlikult ja kokkuvõtlikult 2010. aastast

Lugemisaasta on lõppenud - elagu lugemine!

  • Väljakuulutatud lugemisaasta fotokonkurss "Lugemise lummuses" tõi meie raamatukogule žürii eripreemia. Võidufotol hetk raamatutunnist, kus põhikooli 1. ja 3. klassi poisid tutvuvad põnevate väljaannetega.


Kevadel tuuritas Käru mail ajalehe "Nädaline" toimetus ja sügisel toimus kirjanike tuur põhikoolis.
  • Memmeklubi võõrustas Tiit Vahemetsa ning Maire Aunastet.
  • Nukitsa konkursil valisid üle 50 õpilase välja oma lemmikkirjaniku ja -kunstniku. (ülevaade)
  • Raamatutunde organiseerisime koos õpetajate Külli ja Sirjega. Siin saad tutvuda meie kogu põnevate raamatute nimekirjaga.
  • Memmeklubi suvise väljasõit toimus Lõuna-Eesti kultuuriloolistesse paikadesse. Jalutati Võru promenaadil ja Piusa külmades koobastes, muuseumis tutvuti setode elu-oluga läbi aja, vaadati üle lauluema ja eesti ema monumendid, vapralt roniti Munamäe torni tippu, teele jäid nõiariik, Pokumaa, metsa- ja maanteemuuseum ning botaanikaed Tartus.
2010. aasta laenutuste TOP 100 eesotsas on maailmamainega ja Eesti juurtega Sofi Oksaneni teos Puhastus ning elulooraamatud Elle Kull: unes ja ilmsi ja Anne Veesaar: elus, see on kõige tähtsam.
Esikümnesse jäävad veel Urmas Kibuspuu, Kihnu Virve, Arvo Kukumägi raamatute kõrval Petrone Prindi Minu sarjast Minu Eesti ja Minu Austraalia. Populaarsemad on eesti kirjanike Milvi Lembe, Kerttu Rakke, Erik Tohvri, Stella Noode teosed. Väliskirjanikest enam-loetud Stieg Larssoni triloogia ja Susan Mallery raamatud. Vaata - Populaarsemate raamatute kaanepildid ja lühitutvustused.
Perioodilistest väljaannetest
on sagedamini laenutatud ajakirjad Eesti Naine, Tehnikamaailm, Elukiri.

Raamatukogu lugejaid-kasutajaid oli aasta lõpuks 420. Kuus külastab lugeja raamatukogu keskmiselt 2,5 korda ja laenutab 4,3 teavikut kuus. Virtuaalkülastusi oli aastas üle 4000, ning veebiloenduri lehel on huvitavat infot külastuste kohta: millist rubriiki veebilehel klikitud, millisest geograafilisest punktist, kui pikk on olnud külastuse aeg. Kas tegemist on esmakordse külastajaga, millist teed mööda on jõutud meie veebilehele.

Soovime toredaid hetki meie seltsis peatselt saabuval valge kassi aastal!

Kommentaare ei ole: